Vuodesta 1965

Ohranjyvän tarina

Vuoden 1965 maaliskuussa avasi kondiittorimestari Jussi Linkosuo ravintola Ohranjyvän entiseen myymälähuoneistoon Näsilinnankadulle, juuri ennen ensimmäisiä Suomessa pidettyjä jääkiekon MM-kisoja. Ohranjyvä oli ensimmäisiä olutravintolakokeiluita Suomessa ja se saikin heti Tamperelaisten suosion viihtyisänä ja intiiminä seurustelupaikkana.

Kuva: Suomen ravintolamuseo, vuosi:1970-79

Kultaista mallasta

Ohranjyvä niittää mainetta

Ohranjyvän maine levisi pian myös Tampereen ulkopuolelle. Suomalaisen ravintolaelämän vapautumisen symbolina pidetty PUERTO RICON PANNU houkutteli ihmisiä kauempaakin kokemaan eksoottisia makuelämyksiä.
 
Ohranjyvän tekivät tunnetuksi myös tv:stä tutut mediakasvot ja lehtimiehet, jotka edelleen viihtyvät ”o-studiollaan”.
 
Ohranjyvän hanajuomat olivat maistuvia ja sloganiksi muodostuikin vuosien varrella ”Sata askelta Hämeenkadulta, kaksisataa takaisin…”
 
Klassikkoannokset

Pitkiä lounaita

Vakioasiakkaisiin kuuluu toki muutakin väkeä ja tunnetuksi tulivat jo aikanaan legendaariset pitkät kosteat lounaat.

Vuosista huolimatta 65-paikkainen ravintola on edelleen intiimi seurustelu-ravintola kuin 60-luvulla. Ja kulttuuria se on ruokakulttuurikin: PUERTO RICON PANNUN lisäksi löydät klassikoista myös ”KANAA TALON TAKAA” sekä monen muun kestosuosikin lisäksi ihan uudet makuelämykset.

Kuva: Suomen ravintolamuseo, Ohranjyvän 20-vuotisjuhlat vuonna 1985

Kuva: Suomen ravintolamuseo, Ohranjyvän vastavalmistunut takapihan terassi 1987

Paikallinen legenda

Perinteet yhdistyvät uusiin tuuliin

Ohranjyvä on yksi Tampereen vanhimpia ravintoloita ja sen konsepti on pysynyt lähes samanlaisena koko ajan.

Legendaarisella ravintolalla on ollut useita omistajia ja heinäkuussa 2022 ravintola sulkeutui vesivahingon takia. Vuoden 2023 keväällä Ohranjyvän omistus on siirtynyt Deliciosa Oy:lle, jonka ravintoloitsija Louie So on uudistanut ravintolaa perinteitä kunnioittaen.